موضوعات

پاسخ به پرسش‌های متداول  در مورد گزینش در آموزش و پرورش

سوالات زیر در مورد موضوعاتی همچون ؛ رابطه نمره گزینش با نمره علمی ،عضویت در گروه ها ، احزاب ، سازمان ها و هواداری از آنها ، سنجش اهلیت فرد ،  درصد پذیرش و رد صلاحیت ،  و نحوه اعلام رأی به متقاضی ، سیاست های هیأت مرکزی گزینش ، صحبت شده است.

*آیا از حراست وزارت آموزش‌وپرورش برای گزینش افراد استعلام گرفته می‌شود؟

برای احراز بند 5 ضوابط عمومی؛ هواداری از احزاب و سازمان‌ها و گروه‌هایی که غیرقانونی بودن آن‌ها از طرف مقامات صالحه اعلام ‌شده و یا می‌شود و همچنین گزینش تمدیدی‌ها و استعلام از حراست دستگاه‌ها انجام می‌گیرد.

قانون گزینشگران را موظف کرده است که دلیل عدم صلاحیت را صرفاً به خود فرد اعلام کنند و حتی به افراد خانواده وی گفته نخواهد شد.

*نمره گزینش در قبولی دانشگاه فرهنگیان تأثیری دارد؟

نمره گزینش هیچ تأثیری در احراز نمره علمی فرد ندارد و گزینش فقط صلاحیت‌های عمومی را بررسی می‌کند. افرادی هستند که در مرحله اول تائید نمی‌شوند اما نمره علمی و مصاحبه را کسب می‌کنند و سازمان سنجش پس از اعلام کد 5 فرد داوطلب را به‌گزینش معرفی می‌کند تا بررسی مجدد صورت بگیرد.

*آیا این صحت دارد که برخی در دانشگاه فرهنگیان و تربیت شهید رجایی از جایگاه گزینش سو استفاده می‌کنند؟

این موضوع صحت ندارد و با روسای دانشگاه‌های مربوطه جلسه‌ای داشتیم و بیان کردیم که متأسفانه درگذشته برخی از مسئولان در دانشگاه‌ها تهدید به درج در پرونده گزینش می‌کنند و این مورد پی گیری شده است.

صراحتاً اعلام کردیم که هیچ نماینده‌ای در پردیس‌ها نداریم و به گزارش‌هایی که مستند نباشد ترتیب اثر داده نخواهد داد شد و فقط گزارش‌هایی پی گیری خواهد شد که مستند باشد و بررسی شود که غرضی در کار نباشد.

برای بررسی و پاسخ به سؤالات دانشجو معلمان دانشگاه تربیت شهید رجایی در هفته‌های آتی به این دانشگاه خواهیم رفت و مسائل موجود را بررسی می‌کنیم.

در گزینش افراد کمتر از 3 درصد افراد رد صلاحیت می‌شوند و به‌طور میانگین از هر100 نفر متقاضی کمتر از 3 نفر تائید صلاحیت نمی‌شوند.

*آیا عضویت در تشکل‌های سیاسی در بررسی گزینش تأثیری دارد؟

عضویت در تشکل‌های سیاسی شناسنامه‌دار تأثیر مثبت یا منفی در تائید صلاحیت متقاضی ندارد.

*پرونده‌های سال جاری دانشگاه فرهنگیان چه تعداد بوده است؟

در سال جاری از طرف دانشگاه فرهنگیان 43 هزار و 489 نفر معرفی شدند که از این تعداد طبق مجوز سازمان امور اداری و استخدامی، فقط 25 هزار ردیف استخدامی داشتیم که باید انتخاب اصلح انجام می‌دادیم.

*نمره اهلیت چیست؟

برخی افراد که در مناطق روستایی و عشایری زندگی می‌کنند و نماز جمعه و یا راهپیمایی ندارند در برابر افراد مناطق شهری قرار می‌گیرند که امکان شرکت در چنین مراسمی دارند، در این موقعیت نمره اهلیت به فرد داده می‌شود تا حقی از وی ضایع نشود.

* برخورد گزینشگران جوان همراه با سعه‌صدر و رفتار توأم با رأفت اسلامی…

افرادی که نظر نهایی پرونده داوطلب را می‌دهند باید دارای شرایط خاصی باشند که سعه‌صدر و رأفت اسلامی در آن در نظر گرفته‌ شده است.

*بسیاری از افرادی که گزینش می‌شوند جوانانی هستند که برای اولین بار در موقعیت یک مصاحبه قرار می‌گیرند و ممکن است به دلیل این اولین تجربه، استرس داشته باشند و یا نتوانند سؤالات گزینشگران را به‌درستی پاسخ دهند، آیا این شرایط در هنگام گزینش در نظر گرفته می‌شود؟

متقاضیان دانشگاه فرهنگیان جوانانی هستند که پس از اتمام دوران تحصیل داوطلب ورود به دانشگاه هستند و طبیعتاً دارای نگرانی و استرس هستند که به گزینشگران آموزش داده‌ شده است که چگونه با داوطلبان برخورد داشته باشند و تا زمانی که استرس فرد از بین نرفته است مصاحبه نکنند.

*هیات مرکزی گزینش چه سیاستی را در عملکرد خود مدنظر قرار داده است؟

در سیاست‌های کاربردی سرعت، دقت، رأفت اسلامی و آموزش در کار، سرلوحه عملکرد در گزینش است.

بر این باور هستیم که باید آموزش گزینشگران به‌روز باشد لذا آموزش‌ها را در 32 استان به‌صورت قطبی – 5 قطب-برگزار می‌کنیم که در مرحله اول یک استاد مشترک مباحث مصاحبه و روانشناسی را به گزینشگران آموزش می‌دهند.

درخواست هیات مرکزی گزینش آموزش‌وپرورش این است که بازنگری در معیارها و دستورالعمل‌ها توسط هیات عالی گزینش صورت بگیرد.
—————————————————————————————————–
منبع : گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در مصاحبه با احمد طاهر سلطانی ، مدیرکل هیأت مرکزی گزینش در مورد گزینش دانشجو معلمان و کارکنان اداری  ( به نقل از :  https://www.medu.ir/fa/news/item/1036421/ ?ocode=100010876  )

دیدگاه‌های این مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید